Μπορεί η ζάχαρη να μας προσφέρει μια υπέροχη γεύση στον ουρανίσκο μας, όμως συνάμα επιβαρύνει τον οργανισμό μας. Βέβαια δε χρειάζεται να απομακρύνουμε αυτήν τη μικρή απόλαυση που ε΄χουμε στη ζωή μας, καθώς υπάρχει μια... γλυκιά εναλλακτική! Εδώ, λοιπόν, κάνουμε λόγο τη βιολογική ζάχαρη καρύδας Βιοαγρός, η οποία απέχει πολύ από τις επεξεργασμένες, τεχνητές γλυκαντικές ουσίες.


Γνωρίστε τα χαρακτηριστικά της βιολογικής ζάχαρης καρύδας

Η καλλιέργεια της βιολογικής καρύδας συνηθίζεται στις χώρες με τροπικό κλίμα, όπως οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία. Οι παραγωγοί συνήθως χρησιμοποιούν σάπιους φλοιούς και φύλλα καρύδας ως φυσικά λιπάσματα, γι’ αυτό και το νέκταρ και το φρούτο της καρύδας είναι φιλικά στο περιβάλλον.  Προϊόν των λουλουδιών του δέντρου, η βιολογική ζάχαρη καρύδας, ελάχιστα επεξεργασμένη, αποτελεί την πλήρη, φυσική γλυκαντική ουσία, μακριά από χημικά, συντηρητικά και πρόσθετα αρώματα και χρώματα.

 

Ο χαμηλότερος γλυκαιμικός δείκτης σε σχέση με την κλασική ζάχαρη (κλασική ζάχαρη 65, ζάχαρη καρύδας=35) δείχνει ότι εκκρίνεται λιγότερη ινσουλίνη στον οργανισμό  χωρίς να πέφτουν υπερβολικά τα επίπεδα της γλυκόζης του αίματος. Μία αισθητά μεγάλη μείωση στα επίπεδα της γλυκόζης οδηγεί σε μεγαλύτερη πείνα και αδυναμία κορεσμού με αποτέλεσμα αύξηση του βάρους και μελλοντικά παχυσαρκία. Αντιθέτως, η ζάχαρη καρύδας δεν προκαλεί κάτι τέτοιο, λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού της δείκτη, και βοηθά στον έλεγχο ασθενειών, όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία και προστατεύει από ασθένειες, όπως καρδιοπάθεια. Είναι μάλιστα κατάλληλη και για διαβητικούς, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο.

 

Δεν περιέχει λιπαρά και κορεσμένα και είναι εξαιρετική πηγή μετάλλων, όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο, φώσφορο κ.ά., αλλά και βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, πυριδοξίνη, νικοτινικό οξύ, βιοτίνη και ινσιτόλη, που κάνουν καλό στο νευρικό σύστημα, στον εγκέφαλο, στην καρδιά και στη γενικότερη λειτουργία του οργανισμού μας.

 

Προσοχή!

Η βιολογική ζάχαρη καρύδας με τη λιγότερη επεξεργασία είναι αυτή που παράγεται με επεξεργασία χαμηλής θερμοκρασίας, η οποία κρατά ανέπαφα τα φυσικά ένζυμα της ζάχαρης. Αν δεν έχει παραχθεί έτσι, τότε η επεξεργασία στην οποία υπόκειται είναι μεγαλύτερη, αλλά και πάλι μικρότερη από την κλασική ζάχαρη.

 

Αν προσέχετε τη διατροφή σας, αν πασχίζετε για απώλεια βάρους, αν είστε διαβητικός, σας συνιστούμε τη βιολογική ζάχαρη καρύδας. Η καλύτερη εναλλακτική στη συμβατική ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, φιλική προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Δοκιμάστε την!


Πηγή: Βιοαγρός