08 Δεκ
Σε αυτό το άρθρο θα σου πούμε πως να «απογειώσεις» τη γεύση στον ουρανίσκο σου, φτιάχνοντας φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια!
Υλικά
Για τη φάβα:
- 500 γρ. κίτρινη φάβα
- 1,5 l νερό
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- Κάπαρη
- Φρέσκο θυμάρι
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
- 2 κόκκινα κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μηλόξυδο
- 1 κ.γ. μελάσα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη φάβα:
- Μουλιάζουμε τη φάβα σε ζεστό νερό για 2 ώρες και έπειτα τη στραγγίζουμε.
- Σε 1,5 l νερό που βράζει, προσθέτουμε τη φάβα και τη βράζουμε για περίπου 1 ώρα.
- Φροντίζουμε να τη ξαφρίζουμε διαρκώς.
- Μόλις είναι σχεδόν έτοιμη, προσθέτουμε το αλάτι και το σκόρδο σε σκόνη και ανακατεύουμε.
- Όταν έχει απορροφήσει όλο το νερό, χρησιμοποιούμε είτε ράβδο είτε μεταφέρουμε τη φάβα σε ένα μπλέντερ και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
- Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδο.
- Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε για 3-4’.
- Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, χαμηλώνουμε την ένταση του ματιού κάτω από τη μέση, προσθέτουμε το μηλόξυδο και τη μελάσα και ανακατεύουμε.
- Κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε να καραμελώσουν για περίπου 15’ σε χαμηλή φωτιά.
- Σερβίρουμε τη φάβα προσθέτοντας τα καραμελωμένα κρεμμύδια, την κάπαρη, το φρέσκο θυμάρι και αν θέλουμε, έξτρα ελαιόλαδο.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδο.
- Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε για 3-4’.
- Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, χαμηλώνουμε την ένταση του ματιού κάτω από τη μέση, προσθέτουμε το μηλόξυδο και τη μελάσα και ανακατεύουμε.
- Κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε να καραμελώσουν για περίπου 15’ σε χαμηλή φωτιά.
- Σερβίρουμε τη φάβα προσθέτοντας τα καραμελωμένα κρεμμύδια, την κάπαρη, το φρέσκο θυμάρι και αν θέλουμε, έξτρα ελαιόλαδο.
Πηγή: Whenhelencooks.com
Αφήστε το σχόλιό σας