Πρόκειται στην ουσία για έναν πολυσακχαρίτη, ο οποίος προέρχεται από τα φύκια της Νοτιοανατολικής Ασίας και με την επεξεργασία του βρασμού συλλέγεται αυτή η ζελατινώδης λευκή και ημιδιαφανής ουσία. Χρησιμοποιήστε το σε οποιαδήποτε συνταγή ζητάει ζελατίνη ή κάποιο άλλο πηκτικό υλικό, αντικαθιστώντας την με σίγουρη επιτυχία! Δοκιμάστε τη σε κρέμες, σούπες, ζελέ, μους ή ακόμη και σε σάλτσες.
Oι Aσιάτες την αποκαλούσαν ζιντεμέλ, οι Δυτικοί την ονομάζουν τζίντζερ (ginger) και οι Έλληνες τη λέμε πιπερόριζα. Πρόκειται για ένα σπάνιο δώρο της A..
Το σιτάρι ή στάρι ή σίτος, είναι ένα φυτό που καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο. Ο καρπός του σίτου είναι μια βασική τροφή, που χρησιμοποιείται στην παρα..
Το χρώμα του είναι λευκό και το σχήμα του μεσόσπερμο, κυρίως για ριζότο, είναι κατάλληλο για βράσιμο σε νερό που κοχλάζει ή σε ατμό.Συστατικά: 100% ρύ..
Tο κριθάρι είναι δημητριακός καρπός του αγγειόσπερμου, μονοκοτυλήδονου φυτού του είδους Κριθή η κοινή (Hordeum vulgare). Mπορεί να χρησιμοποιηθεί και ..
Το κεχρί είναι ένα είδος δημητριακού που ήταν γνωστό στούς αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι το καλλιεργούσαν συστηματικά,κυρίως για την παρασκευή ψωμιού.Συ..